La malva es bona per
menjar. antigament ja grecs i romans la consumien i la cultivaven per aquesta
finalitat. En els països àrabs encara actualment es menja com a verdura. Les fulles i brots els poden menjar bullits, i els brots més tendres i les flors, crus i en amanida.
La virtut d'aquesta planta és que estova i
calma el mal .
Les flors van molt be per curar la tos seca i pel mal de coll.
El brou de les fulles o elles mateixes menjades, són
un laxant suau que ajuda a regular el tracte intestinal.
També per picor o urticària, picades d'insectes, etcètera, un bany en el que hi haurem
barrejat dos litres d'aigua de malves, ens calmarà ràpidament.
Per rebentar furóncols o grans infectats una cataplasma
de fulles amb arròs bullit durant tota una nit, posada al damunt del mal.
Antigament era costum de plantar-ne en els cementiris,
dons es creia que donava pau i serenitat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Estarem molt contents de llegir el vostre comentari!