L'entorn

Santuari dels Munts
A 4 Km.de la casa

Sant Boi de Lluçanès


A 1 km. de la casa hi ha el poble de Sant Boi de Lluçanès, amb 500 habitants. Hi ha dues botigues de comestibles, una farmàcia, forn de pa de llenya,tres bars,... bons llocs per anar a menjar, i força econòmics.  En l' església parroquial,es conserven els 8 retaules originals, datats entre el s. XVII i s. XIX, restaurats l'any 1999 que la converteix en exemplar únic. S'hi pot seguir l'evolució de l'art a Catalunya durant 200 anys, des del barroc al neoclàssic més purs. Cal destacar el retaule presidit pel patró del poble, Sant Baldiri, d'estil barroc. L'església actual està formada per tres naus. 

A 1/2 km. de la casa:
La font de la Prada

Es pot anar a berenar a la font de La Prada,(antigament anomenada de la parada, per la parada del cànem de Pujols que hi havia a la vora)A 1,5 km. de la casa:
  Podeu visitar el Roure de la Senyora, un centenari "Quercus pubensis"catalogat com a arbre d' interes public, on us sentireu acollits sota el seu gran brancam
A 19 km. de la casa:

                                                        
  També les ruines castell i el monestir romànic de Lluçà

  

                                                                                                                                                                                                                                                                                  A 23 km. de la casa:
Sant Martí Xic    
                                                                                                             

 A 9 km. de la casa
Sant SalvadorA 8 km. de la casa:
El Gorc Negre


A 15 km. de la casa:
Alpens


Està situat a 855m d'altitud, és muntanyós i s'hi troben les capçaleres de les rieres Lluçanesa, Gavarresa  El municipi d'Alpens, situat al nord de la comarca del Lluçanès, és punt d'unió entre les comarques del Lluçanès, el Berguedà i el Ripollès.

Té una població de 270 habitants, augmentant a l'arribada de l'estiu.

                                               
   Alpens es també famós per la seva forja artística. Cada dos anys s'hi celebra una trobada internacional de artesans de la forja de gran renom.


A 25 km. de la casa:Ripoll
 La vila comtal de Ripoll, també anomenada bressol de catalunya, on  podreu visitar un dels monestirs mes importants del romànic arreu del món.
També la Farga Palau de Ripoll és un dels darrers exemples d'una indústria històrica, la farga catalana, que va tenir un paper molt important en el desenvolupament industrial per a l'obtenció del ferro durant els segles XVII i XVIII. Els productes més importants sortits de la Farga eren les armes de focs, els claus i les reixes.


A 2 km. de la casa: SobremuntSobre la serra de Sobremunt hi ha el municipi del mateix nom, cavalcant sobre la Plana. Solquen la serra nombroses rieres que conflueixen a la riera de Sorreigs, un espai natural interessantíssim, que aboca al Ter.
És un dels municipis més rurals i meny poblats del Lluçanès, amb tres sectors bàsics: el poble de Sobremunt, les caseries de Sorreigs i Santa Llúcia de Sobremunt.
Esglesia i rectoria